Шега на албанския премиер Еди Рама предизвика лавина от гневни реакции

...
Шега на албанския премиер Еди Рама предизвика лавина от гневни реакции
Коментари Харесай

Шаш! Обявиха Ковачевски за премиер на бъдеща Западна България

Шега на албанския премиер Еди Рама провокира лавина от гневни реакции в Република Северна Македония.

Случката е от петък вечер в Гърция, когато балкански водачи се срещнаха с канцлера на Германия в рамките на годишната среща на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа.

Като хазаин, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис показа министър-председателите на районен съд Македония и Албания на Олаф Шолц. Камерите обаче запечатват по какъв начин Еди Рама, прочут с духовитите си изявления, взема решение също да се включи в презентацията.

И до момента в който Димитър Ковачевски и Шолц се ръкуват, Рама декларира с необятна усмивка на немския канцлер, че Ковачевски е министър-председател " на бъдеща Западна България ".

Първоначалната реакция на всички, в това число на македонския министър председател, бе смях. В Скопие обаче въобще не се забавляват от случката.

Опозиционната партия ВМРО- ДПМНЕ определи случилото се " като огромен скандал " и настоя за оставка на държавното управление. В същото време от кабинета на Еди Рама обявиха, че думите му са били " жлъч към България и подигравка към Европейския съюз ".

Малко по-рано през седмицата албанският министър председател още веднъж прикова вниманието. В рамките на обръщението си на срещата на върха на самодейността „ Отворени Балкани “ в Охрид той определи България като „ мъж с проблеми “ и означи, че в случай че „ невестата Европейски Съюз “ е подготвена за женитба с „ младоженеца Балкани “, страните от полуострова са подготвени да чакат, само че в случай че не е подготвена, те ще се оправят с това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР